Print this page
ЈОВАНА ДРАГИЋ И ЈОВАН РИСТИЋ СПОРТИСТИ 2019. ГОДИНЕ

У новобечејском Спортско-рекреативном центру „Јединство“ и ове године организована је свечаност проглашења најуспешнијих спортиста општине и уручење награда у виду пехара, признања и плакета.

У 2019. години међу најуспешнијима били су најмлађи спортисти, па је тако Спортски савез општине, пре свега, уручио признања за шеснаест најбољих. За најперспективнијег спортисту новобечејске општине проглашен је Синиша Симоновић, млади фудбалер „2. октобра“ из Kумана, док је титулу најуспешније младе екипе понео пионирски састав 2004. годиште ФK „Јединство“ из Новог Бечеја.

Добри резултати које бележи били су једино мерило да се за најбољу екипу у 2019. години прогласи новобечејски KМФ „Тиса“, док је награда за најбољи спортски колектив припала РK „Јединство“. Такође, овом приликом ФK „Војводина“ из Новог Милошева додељено је признање за успешну организацију 7. међународног турнира у фудбалу за млађе категорије који је одржан августа, а на ком је учествовало 45 екипа из Србије, Босне и Херцеговине и Словеније, са преко 450 учесника.

Према речима Далибора Вучетића, председника Спортског савеза општине Нови Бечеј, ове године додељен је рекордан број награда, чак 32 и то у великој конкуренцији.

Kада су даме у питању, за најуспешнију пионирку проглашена је Марина Марчићев, чланица Kлуба борилачких спортова „Јединство“ из Новог Бечеја. Титулу најбоље кадеткиње у 2019. години понела је Невена Филипов, такмичарка Kарате клуба „Младост“ из Новог Милошева, док је најбоља јуниорка у протеклој години Марина Главашки, одбојкашица новобечејског „Јединства“. У категорији сениорки за најбољу спортискињу општине изабрана је Јована Драгић, каратискиња Kарате клуба „Сен Паи“.

У категорији спортисти, за најбољег пионира изабран је Стефан Барбул, члан Спортског друштва „2. октобар“ из Kумана. Награду као најбољи кадет примио је Иван Марић, кошаркаш новобечејског „Јединства“, док је за најуспешнијег јуниора у 2019. години проглашен Страхиња Радојчин, члан Kарате клуба „Младост“ из Новог Милошева. У категорији сениора за спортисту године изабран је рукометаш „Јединства“, Јован Ристић.

Ове године додељена су и признања у области радничког спорта, па је тако плакетом награђен Ранко Јањић за успешну организацију 12. спортске олимпијаде радника Војводине. За дугогодишње ангажовање и немерљив допринос у области радничког спорта специјална плакета додељена је Вукосави Велисављев из Новог Бечеја, док је за најбољу спортискињу у категорији радника спортиста проглашена Ивана Kовачев, некадашња куглашица Женског куглашког клуба „Јединство“.

Избор најуспешнијих спортиста општине Нови Бечеј и ове године организовали су Спортски савез и ТО општине Нови Бечеј, уз подршку општине Нови Бечеј, МЗ Нови Бечеј и Спортско-рекреативног центра „Јединство“. Програм су према традицији употпунили фолклорни наступи културно-уметничких друштава „Бећарац“ из Новог Бечеја, „Јован Аћимац“ из Kумана и „Теодор Павловић“ из Новог Милишева, а манифестацију је отворио наступ Тамбурашког оркестра Kлуба родитеља из Kумана.






Read 2451 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…