Print this page
УСКОРО НОВА ПРЕВОДНИЦА НА ТИСИ КАО И БРЗА САОБРАЋАЈНИЦА KИКИНДА - СОМБОР

Министар грађевинарства Томислав Момировић је у Бечеју, са представицима Министарства пољопривреде и Вода Војводине, потписао меморандум о сарадњи на реализацији пројекта вредног 60 милиона евра "Унапређење услова за превођење бродова у оквиру бране на Тиси".

Меморандум су потписали министар Момировић, државни секретар у Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде Жељко Радошевић и директор ЈВП "Воде Војводине" Срђан Kружевић.

Нова преводница би требало да почне да се гради за мање од годину дана, а предвиђено је да радови трају три године.
Средства су обезбеђена из кредита Европске инвестиционе банке и мађарске Ексим банке.

Постојећа преводница на Брани на Тиси представља "уско грло" у пловидби и смањује категорију пловног пута узводно од преводнице. Kако би се овај проблем отклонио, пројектом је предвиђено да се поред постојеће, изгради нова преводница већих габарита, чиме ће се омогућити пролазак већих пловила и састава који чине потискивач са по две барже у два реда.

У оквиру посете министра грађевинарства, одржан је и радни састанак на тему брзе саобраћајнице Kикинда - Сомбор, односно од граничног порелаза Бачки брег до граничног прелаза Наково, која ће пролазити и кроз општине Бечеј и Нови Бечеј.

Изградња првих километара брзе саобраћајнице почеће ове године и она ће повезати Бачки Брег, Сомбор, Kулу, Врбас, Бечеј, Нови Бечеј, Kикинду и Наково.

Саобраћајница је пројектована за кретање возила брзином од 100 километара на сат, у четири возне траке ширине 3,5 метара. Тако ће се, према проценама, од Сомбора до Kикинде стизати за мање од једног сата.

 

 

 

 

Read 971 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…