Print this page
У ШЕСТ ЛОКАЛНИХ САМОУПРАВА ВИДЕО-НАДЗОР У ШКОЛАМА И БЕСПЛАТАН ИНТЕРНЕТ

Покрајински секретар за привреду и туризам Ненад Иванишевић уручио је у четвртак 16. децембра, уговоре о додели бесповратних средстава представницима шест локалних самоуправа на територији АП Војводине, које су то право оствариле на конкурсу за финансирање пројеката у области електронских комуникација, међу којима је и општина Нови Бечеј.

Иванишевић је нагласио да су средства, у укупном износу од 7,5 милиона динара, додељена локалним самоуправама треће и четврте категорије републичког просека развијености. Реч је о општинама Сечањ, Житиште, Нова Црња, Нови Бечеј, Шид и Ириг. Оне ће ова средства наменити за успостављање хотспот локација бесплатног интернета и пројекте видео-надзора у школама – “Безбедна установа”.

"Наше опредељење је да у свим конкурсима посебно водимо рачуна о слабије развијеним локалним самоуправама. Желимо да им помогнемо како би прешле у вишу категорију развијености. Веома је значајно и то што је реч о пројектима који директно утичу на побољшање живота грађана у тим срединама", истакао је Ненад Иванишевић.

Ресорни секретар је указао на то да ће реализацијом ових уговора бити омогућено увођење бесплатног интернета у шест општина на неколико локација, које су класификоване и као туристичка места. То доприноси развоју туристичке привреде, нагласио је он.

Као посебно важно, када је реч о циљевима овог конкурса, Иванишевић је истакао улагање у сигурност деце и постављање видео-надзора у школама.

 

Read 1682 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…