Print this page
12. СЕДНИЦА СО НОВИ БЕЧЕЈ: ДОНЕТА ОДЛУКА О ПРИСТУПАЊУ ИЗРАДИ ИЗМЕНА И ДОПУНА ПЛАНА ДЕТАЉНЕ РЕГУЛАЦИЈЕ БЛОКА 115

Данас је одржана 12. седница Скупштине општине Нови Бечеј, а пред локалним одорницима нашло се 14 тачака дневног реда.

Најважнија тачка је свакако била доношење Одлуке о приступању изради измена и допуна Плана детаљне регулације блока 115 у Новом Бечеју, а који се директно тиче пројекта "Чиста Србија" и којим ће се у наредне три године изградити комплетна канализација у самом Новом Бечеју.
Председник опшитне Нови Бечеј Саша Максимовић је по окончању седнице открио да ће канализације бити, као што је и најављено, али да ће радови ипак почети касније него што је планирано.

"На жалост, администрација не може да стигне ни жеље ни оно што политика може да уради. Дакле Одлука коју смо данас усвојили, а везана је за бок 115 и изградњу вакумске станице је предуслов да пројектант поднесе локацијске услове, затим грађевинску дозволу, тако да радови неће почети за две до три недеље, већ се они пролонгирати", рекао је Максимовић и још једном поново да ће насељено место Нови Бечеј сто посто бити покривено канализацијом, те да ће цена прикључка бити бар за 50 посто нижа, са могућношћу отплате на рате.

Подсећамо, блок 115 је парцела која се налази иза објекта "Заставе" и предвиђена је за изградња вакумске станице за фекалну канализацију.

Нови Бечеј је добио 24,5 милиона евра за изградњу канализације у насељеном месту Нови Бечеј, а реализација највећег досадашњег пројекта изградње и и реконструкције канализационе инфраструктуре „Чиста Србија“ званично је почела потписивањем анекса уговора између Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, кинеских инвеститора и представника четрнаест локалних самоуправа почетком августа ове године и подразумева изградњу 26 постројења за пречишћавање отпадних вода и око 700 километара нове канализационе мреже.

Између осталог, одборници су усвојили и Програм подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја, затим Програм заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта општине Нови Бечеј за 2021. годину, као и низ других Решења и Одлука које се односе на планове и програме јавних предузећа и установа.

 

 

 

 

Read 1842 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…