Print this page
У ОКВИРУ ПРОЈЕКТА „ЧИСТА СРБИЈА“ 24,5 МИЛИОНА ЕВРА ЗА КАНАЛИЗАЦИЈУ У НОВОМ БЕЧЕЈУ

У згради Општинске управе у Новом Бечеју данас је одржана 35. седница Општинског већа општине Нови Бечеј,

на којој су, поред низа тачака које се тичу рада саме локалне самоуправе и јавних установа и предузећа, чланови Већа утврдили и предлог измена и допуна Плана генералне регулације насеља Нови Бечеј у циљу остварења нових просторно-функционалних потреба и решења на осам локација у Новом Бечеју, која, између осталог, омогућава изградњу новог објекта Дому за одрасла лица „Свети Василије Острошки“, нових паркинг места у ужој зони центра, паркинг простора код Житног магацина и реплике неолитског насеља, вишеспратница у улици Петра Драпшина и друго.

Такође, утврђен је и предлог одлуке о приступању изради измена и допуна Плана детаљне регулације блока 115 у Новом Бечеју која се директно тиче пројекта „Чиста Србија“ у оквиру ког ће у наредне три године бити изграђена комплетна канализација у насељу Нови Бечеј. Више детаља о овом теми, након одржане седнице, рекао нам је председник општине, Саша Максимовић и додао да је за грађане веома битна информација и да ће цена прикључка на канализацију бити бар за 50 посто нижа.

Реализација највећег досадашњег пројекта изградње и и реконструкције канализационе инфраструктуре „Чиста Србија“ званично је почела потписивањем анекса уговора између Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, кинеских инвеститора и представника четрнаест локалних самоуправа почетком августа ове године, а подразумева изградњу 26 постројења за пречишћавање отпадних вода и око 700 километара нове канализационе мреже.






Read 1201 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…