Print this page
АП ВОЈВОДИНА И ОПШТИНА НОВИ БЕЧЕЈ ОСНИВАЈУ КРЕАТИВНИ ЦЕНТАР „ХЕРТЕЛЕНДИ–БАЈИЋ“

Разматрајући 19. тачака дневног реда, на седници Општинског већа општине Нови Бечеј, већници су, између осталог, утврдили и предлог одлуке о оснивању Креативног центра „Хертеленди – Бајић“ Бочар, а коју Аутономна покрајина Војводина, заједно са Општином Нови Бечеј, оснива ради обезбеђивања едукативних и рекреативних садржаја за децу предшколског и основношколског узраста.

Председник општине Нови Бечеј, Саша Максимовић, искористио је прилику да присутнима представи поклон пакет, који ће поред већ предвиђеног једнократног новчаног давања у висини од 20.000 динара, бити уручен свим породиљама у 2021. години, а што ће, нада се, остати пракса и у будуће.

На 33. седници утврђен је и предлог Решења о утврђивању цене оброка који се припремају у Дому за одрасла и старија лица „Свети Василије Острошки Чудотворац“ Нови Бечеј, и то 250 динара по оброку који се кориснику припреми и сервира у Клубу за дневни боравак и помоћ у кући, док је за оброке који се испоручују кориснику на кућну адресу предвиђен износ од 300 динара по оброку.

 

Read 2717 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…