Print this page
МЛАДА НОВОБЕЧЕЈКА ОСТВАРУЈЕ СНОВЕ У РУСИЈИ

Да на младима свет остаје чули смо, па и сами изговорили небројено пута у животу. Ова изрека поткрепљена је надом да су млађи нараштаји спремни и способни да својим ентузијазмом и снагом свет у коме живимо учине бољим. Медицина као једна од најхуманијих наука, настала са зачетком људске мисли, једна је од праваца ка остварењу овог задатка подређујући, по својој дефиницији, појединца човечанству.

Овим путем кренула је и Новобечејка Анастасија Попов која о белом мантилу и овој професији, како каже, сања од најранијег детињства.

Она је данас студент на Државном медицинском институту Ростов у Русији, а њен потенцијал и истрајност међу првима је препознала професорица у зрењанинској школи, на чију је иницијативу и започела припреме за пријемни испит.

Живот у Русији, поред стручног усавршавања, донео јој је и нова пријатељства, упознавање других култура, али и језика, што ће јој, испоставиће се, постати нова сфера интересовања.

Школовање се, како објашњава, у много чему разликује од овог у Србији, па је тако тамо студентска година подељена на летњу и зимску сесију, а за показано знање постоје само 3 оцене.

Иако сам просек није пресудан, она се, каже, труди да га одржи како би једнога дана поносно понела и титулу такозване Красне дипломе. Била је учесница на олимпијади из руског и латинског језика, али и анатомије, а до сада је написала и два научна рада као својеврстан залог за будућност на путу ка остварењу зацртаног циља.

Упркос тежини и одговорности позива који је одабрала, са пуно ентузијазма млађима од себе поручује: “Првенствено морају бити довољно јаки, да знају какве све то жртве носи са собом, али ако имају и циљ и жељу треба само да гурају напред и да верују у себе.”

 

Read 1138 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…