Print this page
УЧЕСНИЦИМА АКЦИЈЕ „ОПЕРИ РУКЕ“ УРУЧЕНИ ХИГИЈЕНСКИ ПАКЕТИ И ТАБЛЕТИ

У организацији Министарства здравља Републике Србије у оквиру „Другог пројекта развоја здравства Србије“, а у сарадњи са локалном самоуправом, здравственим медијаторкама, педагошким асистентом, Удружењем Рома Нови Бечеј и Домом здравља Нови Бечеј, у периоду од 26. октобра до 21. децембра текуће године спроведена је акција под називом „Опери руке“ на тему значаја хигијене руку деце ромске заједнице као превентивне мере за спречавање и сузбијање заразне болести КОВИД-19.

Поводом завршетка успешно реализоване акције, у свечаној сали Општине Нови Бечеј, председник Саша Максимовић уручио је учесницима едукативно хигијенске пакети и таблет рачунаре.

Акција је спроведена у две фазе које подразумевају едукацију мобилног тима, као и обуку родитеља и деце кроз едукативне садржаје, а коју су у пракси спровели чланови едукативног тима: Стеван Стојков, педагошки асистент, здравствене медијаторке Ружица Дан и Мирјана Киш, као и консултанткиње на СОС телефону Весна Ћеримовић и Драгана Барбул.

 

Read 1094 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…