Print this page
УСВОЈЕН БУЏЕТ ОПШТИНЕ НОВИ БЕЧЕЈ ЗА 2021. ГОДИНУ

На данашњој 4. седници Скупштине општине Нови Бечеј одборници су усвојили буџет општине за 2021. годину. Известилац по овој тачки дневног реда седнице био је председник општине Нови Бечеј, Саша Максимовић, који је овом приликом представио главне карактеристике новог буџета на који су у великој мери утицали овогодишња ситуација са корона вирусом, али и престанак месног самодоприноса у насељеним местима општине до краја ове године.

Према Максимовићевим речима буџет је у складу са мерама штедње, а пројектован је на 898 милиона и 750 хиљада динара, односно укупно са средствима са других нивоа власти на милијарду и 63 милиона динара.

Упркос песимистичним прогнозама, локална самоуправа са Максимовићем на челу, настојаће да обезбеди што бољи живот грађана општине уз коначно враћање свих дугова током 2021. године: „Надам се да ће и према буџету бити блажа 2021. година у односу на претходну. Ми бисмо то све можда ове године и решили, али када привреди није добро, када грађанима није добро и када имају мања примања, кад привреда не функционише како треба, није ни буџету општине лакше. Напротив и њему је једнако теже као и осталима, јер се и он не пуни, финансира се од грађана, од доприноса, пореза на имовину и тако даље. Чим је нешто мање прихода јасно је да инвестиције то не могу да прате. Даћемо све од себе да грађани то не осете следеће године.“

На одржаној седници СО Нови Бечеј опозиција се посебно осврнула на проблематику финансирања спортских клубова у предстојећем периоду због недостатка месног самодоприноса, али и на чињеницу да се изградња постројења за пречишћавање пијаће воде у Новом Бечеју не налази као ставка у новом буџету општине. Шта Максимовић каже о томе, као и о критици опозиције која се односи на евентуално кредитно задуживање општине за пројекат изградње базена у Новом Бечеју, сматрајући да је приоритетније решавање проблема пијаће воде, уз честитку Божића грађанима који га славе према грегоријанском календару, погледајте у видео прилогу.

 

Read 1228 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…