Print this page
ОДРЖАНА 11. СЕДНИЦА САВЕТА СРЕДЊОБАНАТСКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА

Начелница Средњобанатског управног округа Снежана Вучуревић сазвала је данас у сали Градског већа Града Зрењанина 11. редовну седницу Савета управног округа у проширеном саставу.

На дневно реду су биле теме везане за најновију епидемиолошку ситуацију у свим локалним самоуправама средњобанатског управног округа као и појачану контролу и заједнички инспекцијски надзор у циљу сузбијања ширења вируса KОВИД -19.

Седници Савета, уз председавање начелнице Управног округа, присуствовали су чланови Савета Средњобанатског управног округа, начелник Одељења полиције Зрењанин, директор Завода за јавно здравље Зрењанин, директор Привредне коморе Зрењанин и начелница Одељења санитарне инспекције.

Према најновијим подацима Завода за јавно здравље Зрењанин о броју заражених на подручју Средњобанатског управног округа оцењено је да је тренутна епидемиолошка ситуација у Округу погоршана са тенденцијом раста броја инфицираних Ковидом19. Тренутно је на подручју Округа регистрован укупно 161 случај, који се воде као активни. Од укупног броја, највише заражених је у Зрењанину са насељеним местима – 135 новооболелих особа, Житишту – 5, Новој Црњи – 4, Новом Бечеју – 13 и Сечњу – 4. С обзиром на погоршање епидемиолошке ситуације Савет УО је констатовао да су постојеће заштитне мере добре и да је само потребна појачана контрола њихове примене.

Штабови за ванредне ситуације Града Зрењанина и свих општина Средњобанатског управног округа континуирано прате епидемиолошку ситуацију на својој територији и у зависности од ње усклађиваће мере. Изражена је нада да за пооштравањем мера неће бити потребе те је и овог пута упућен апел грађанима да буду дисциплиновани и придржавају се прописаних и препоручених заштитних мера.

Са појачаним инспекцијским контролама у примени противепидемиолошких мера започело се од прошлог четвртка када су у контролу, осим санитарне инспекције, укључуне и друге републичке инспекције и инспекције локалних самоуправа као и други државни органи на нивоу округа. Заједнички инспекцијски надзор објеката и догађаја који су процењени као високо ризични спроводи се према упутствима владине Координационе комисије за инспекцијски надзор и формиране Радне групе за координацију републичких инспекција ради примене мера за сузбијање ширења вируса Ковид-19. У активностима координације рада учествују начелници управних округа и инспекцијске службе са председницима и начелницима локалних самоуправа.

О резултатима извршених инспекцијских контрола редовно се извештава Радна група, на дневном и недељном нивоу. Од почетка ових активности у Средњобанатском управном округу извршена су укупно 144 инспекцијска надзора у складу са плановима надзора и поднето је 5 прекршајних захтева против прекршилаца прописаних мера.

НА КРАЈУ СЕДНИЦЕ САВЕТА УПРАВНОГ ОКРУГА ПОТВРЂЕНО ЈЕ ДА ЈЕ МЕЂУСОБНА САРАДЊА ОД ВЕЛИКЕ ВАЖНОСТИ У ОСТВАРИВАЊУ ЗАЈЕДНИЧКОГ ИНТЕРЕСА ДА СЕ НОВОНАСТАЛА СИТУАЦИЈА УСПЕШНО ПРЕВАЗИЂЕ И САЧУВА ЗДРАВЉЕ СВИХ ГРАЂАНА.

 

Read 798 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…