Print this page
ПОСТАВЉЕНА „ПАМЕТНА“ АУТОБУСКА СТАЈАЛИШТА НА МИЛОШЕВАЧКОМ ПУТУ

Након што су пре пар месеци извршене припреме у виду изградње проширења на путу на месту старих аутобуских стајалишта на Милошевачком путу у Новом Бечеју, ових дана постављена су и нова, „смарт“, односно паметна аутобуска стајалишта.

Радове на проширењу, али и на поставци стајалишта, финансирала је општина Нови Бечеј, док су сама стајалишта финансирана у склопу пројекта, односно захваљујући конкурсу Покрајинског секретаријата за енергетику, грађевинарство и саобраћај.

Нова аутобуска стајалишта уз проширење пута имају сврху да повећају безбедност свих грађана који на овом месту чекају превоз, истакао је приликом обилска радова на Милошевачком путу, помоћник председника општине, Милан Стојшин.

Стајалишта су опремљена соларним панелима, а о њиховим техничким карактеристикама и могућностима које ће моћи да користе они који чекају превоз, детаљније нам је испричала дипломирани инжењер грађевине Анђелка Попов, која се у Новом Бечеју нашла у својству одговорног извођача радова на поставци наткривених простора на поменутим аутобуским стајалиштима. Према њеним речима, важно је истаћи да стајалишта подразумевају коришћење обновљивих извора енергије.

 

Read 770 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…