Print this page
ОДРЖАНА 8. СЕДНИЦА САВЕТА СРЕДЊОБАНАТСКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА

У сали Градског већа Града Зрењанина начелница Средњобанатског управног округа Снежана Вучуревић одржала је данас осму редовну седницу Савета Управног округа у проширеном саставу.

Између осталог, разматрана је актуелна епидемиолошка ситуација у Средњобанатском управном округу са акцентом на спровођењу контроле поштовања епидемиолошких мера утврђених у циљу заштите становништва од заразне болести, како од стране грађана тако и од стране организатора окупљања, власника објеката и других одговорних лица.

Седници Савета су уз председавање начелнице Управног округа присуствовали чланови Савета, начелник ПУ Зрењанин, директор и епидемиолг Завода за јавно здравље Зрењанин и начелница Одељења санитарне инспекције. На почетку заседања презентовани су најновији подаци Завода за јавно здравље Зрењанин на основу којих је оцењено да је тренутна епидемиолошка ситуација у Округу добра и стабилизована али да због опреза не треба попуштати у примени мера заштите од заразних болести.

Конкретно, укупан број оболелих у Округу од почетка епидемије је 340 особа, од чега 269 оболелих у Зрењанину, 25 у Житишту, 18 у Новој Црњи и по 14 оболелих у општинама Сечањ и Нови Бечеј. Број хоспитализованих је смањен на 7 особа код којих је потврђена зараза вирусом корона. У августу је евидентирано укупно 64 заражених особа а од почетка септембра, са јучерашњим датумом, 5 особа. Највећи број, 59,9% оболелих, чини радно активно становништво узраста 30-64 године.

У циљу заштите становништва од заразних болести наглашена је потреба за појачаном и координисаном контролом поштовања епидемиолошких мера од стране надлежних инспекцијских служби на свим нивоима и у сарадњи са Министарством унутрашњих послова. Такође је указано и на неопходност пооштравања казнене политике према свим лицима, правним и физичким субјектима, који не поштују епидемиолошке мере одн. не обезбеђују услове у циљу заштите становништва од заразне болести.

Без обзира на стабилну епидемиолошку ситуацију, апелује се на све грађане да се и даље придржавају препоручених епидемиолошких мера у циљу заштите од заразне болести, посебно када је у питању поштовање прописане физичке дистанце и ношење заштитних маски. Ово се нарочито односи на организаторе окупљања и власнике објеката, који подлежу инспекцијској контроли и који су одговорни за спровођење прописаних мера због чијег непоштовања ће сносити санкције.

 

Read 1117 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…