Print this page
СЛЕДЕЋЕ НЕДЕЉЕ ПОЧИЊЕ НОВА ШКОЛСКА ГОДИНА У ИЗМЕЊЕНОМ ИЗДАЊУ

У уторак, 1. септембра, званично почиње још једна школска година, али у складу са овогодишњом ситуацијом са корона вирусом, настава ће се, како за децу основношколског, тако и средњошколског узраста, одвијати у измењеном издању.

Школе су у протеклом периоду, на основу анкета спроведених са родитељима и ученицима, могле да се определе за наставу на даљину или за такозвану комбиновану наставу.

У ОШ „Милоје Чиплић“ у Новом Бечеју сва одељења су подељена у две групе, а настава ће се одвијати у току преподнева за ниже разреде који ће у школу долазити сваког дана, док ће виши разреди наставу у школи похађати поподне и то сваког другог дана. Наиме, група А ће једне недеље у школу ићи понедељком, средом и петком, а група Б уторком и четвртком, а већ следеће недеље овај распоред ће се ротирати. Током осталих дана, када ученици не буду у школи, рад са наставницима ће бити спровођен у оквиру наставе на даљину путем снимљеног програма на каналима РТС-а и платформе Планета, али и путем онлајн Гоогле учионица које већ постоје, објаснила нам је директорка ове школе, Биљана Бањац.

На основу анкете спроведене у Средњој школи Нови Бечеј највећи број родитеља и ученика одлучио се за комбиновану наставу коју ће ове године похађати око 270 ученика. Како је она замишљена објаснила нам је директорка ове школе, Анита Бојић Перкин.

Read 1211 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…