Print this page
ОБЕЗБЕЂЕНА ДЕЗИНФЕКЦИОНА СРЕДСТВА И МАСКЕ ПРЕД ПОЧЕТАК НОВЕ ШКОЛСКЕ/ОБРАЗОВНЕ ГОДИНЕ

На данашњој, 36. седници Штаба за ванредне ситуације општине Нови Бечеј потврђена је одлука Владе Републике Србије од 24. августа на основу које је дозвољено одржавање свих културних дешавања уз присуство публике, у шта спадају биоскопи, позоришта и концерти у институцијама културе, уз ограничење до 500 људи и поштовање свих досадашњих превентивних и заштитних мера у борби против корона вируса.

Такође, констатовано је тренутно здравствено и безбедносно стање у општини када су број оболелих и придржавање предвиђених мера у питању. Према речима председника општине, Саше Максимовића, од почетка такозваног другог пика првог таласа, у општини за сада има 19 потврђених случајева обољевања од заразне болести КОВИД-19.

Штаб за ванредне ситуације данас је разматрао и два захтева, најпре од стране Црквене општине за давање упутстава за одржавање Великогоспојинске литије у четвртак, 27. августа, од 18 часова, а потом и од стране Коњичког клуба „Врањево“, за давање упутства за одржавање дефилеа коњиских запрега у суботу, 29. августа, од 14 часова, оба поводом обележавања празника Велике Госпојине.

Максимовић је овом приликом истакао и да ће до 28. августа у организацији општине бити дезинфиковани сви школски и предшколски објекти, као и да су обезбеђене довољне количине дезинфекционих средстава и заштитних маски за све запослене у овим установама пред почетак нове школске, односно образовне године. Прва количина ових средстава биће подељена у току дана, а затим ће се подела периодично понављати у складу са потребама, потврдио нам је помоћник председника општине задужен за безбедност и ванредне ситуације, Милан Стојшин.

 

Read 1288 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…