Print this page
ТРОЈЕ ЗАРАЖЕНО КОРОНА ВИРУСОМ, НОВЕ МЕРЕ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

На 34. седници локалног Штаба за ванредне ситуације донете су нове превентивне мере у борби против ширења заразе вирусом ЦОВИД-19, а тичу се, пре свега, окупљања у затвореном и на отвореном простору. Наиме, општински Штаб за ванредне ситуације издао је наредбу по којој се број људи у затвореном ограничава на 50, а на отвореном простору до 100 људи.

Наредба је ступила на снагу 8. јула од када се и примењује, а надзор ће вршити Одсек за инспекцијске службе Општине Нови Бечеј. Досадашња препорука за ношење заштитних маски у затвореном простору преиначена је, такође, у наредбу локалног Штаба, према којој је оно обавезно.

Председник општине Нови Бечеј, Саша Максимовић, истакао је да су ове мере за добро свих мештана, нагласивши да је у општини за сада потврђено три случаја обољевања од корона вируса.

Уколико у наредним данима дође до погоршања епидемиолошке ситуације у општини, већ за викенд, односно најкасније почетком следеће недеље, могу се очекивати појачане мере Штаба за ванредне ситуације, најавио је Максимовић и позвао све оне који планирају да организују весеља и манифестације да их одложе за нека боља времена.

Максимовић је овом приликом нагласио и да је могуће да ће ускоро доћи до ограничења рада угоститељских објеката, као и да ће се то радити у координацији са суседном општином Бечеј. Према његовим речима, корона вирус је захватио многе општине и сигурно је да ће се ширити и даље. Зато треба учинити све како би се ризик од обољевања што више смањио.

Штаб за ванредне ситуације општине Нови Бечеј наложио је, такође, ЈП „Комуналац“ да у што краћем року поново крене са дезинфекцијом најфреквентнијих улица у свим насељеним местима општине.

 

Read 976 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…