Print this page
ОДРЖАНА 3. СЕДНИЦА САВЕТА У ВЕЗИ АКТУЕЛНЕ ЕПИДЕМИОЛОШШКЕ СИТУАЦИЈЕ У ОКРУГУ

Начелница Средњобанатског управног округа Снежана Вучуревић одржала је данас трећу седницу Савета Средњобанатског управног округа у проширеном саставу на тему сагледавања актуелне епидемиолошке ситуације у Средњобанатском управном округу а у циљу предузимања превентивних мера ради спречавања ширења заразе вирусом COVID- 19.

Седници су присустовали чланови Савета: председник општине Житиште Митар Вучуревић, председник општине Сечањ Предраг Рађеновић, председник општине Нова Црња Владимир Бракус и по овлашћењу градоначелника Зрењанина Драган Ћапин, помоћник градоначелника и по овлашћењу председника општине Нови Бечеј Милан Стојшин, начелник Полицијске управе Зрењанин Драгиша Војновић, епидемиолог Завода за јавно здравље Зрењанин др Радивој Филипов и директор РПК Зрењанин Предраг Станков.

На основу података Завода за јавно здравље Зрењанин констатовано је да је ситуација на територији Средњобанатског управног округа под контролом али да је нестабилна с обзиром на стање у целој земљи.

Све локалне самоуправе су се обавезале да у што краћем року одрже седнице Штабова за ванредне ситуације и на основу препорука донесу одлуку о одређивању посебних мера заштите становништва од заразне болести COVID- 19 на територији своје општине.

Упућује се апел свим грађанима да је у циљу здравствене безбедности неопходно поштовање мера, првенствено ношење маски у затвореном простору, одржавање физичке дистанце, коришћење средстава за дезинфекцију руку. Такође се апелује и на избегавање већег окупљања у затвореним просторима.

Такође је указано и на неопходност поштовања свих прописаних мера у привредним субјектима како би се повећао ниво заштите радника и становника у Округу. На основу изнетог стања на седници Савета је на крају закључено да тренутно још није неопходно увођење ванредне ситуације у локалним самоуправама Округа и изражена нада да ће поштовање прописаних мера дати резултате уз поруку ``Будимо одговорни према себи и према другима``.

 

Read 994 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…