Print this page
УБЕДЉИВА ПОБЕДА СРПСКЕ НАПРЕДНЕ СТРАНКЕ НА ИЗБОРИМА У ОПШТИНИ НОВИ БЕЧЕЈ

На јучерашњим општим изборима у Србији, према прелиминарним резултатима, Српска напредна странка освојила је убедљиво највећи број гласова бирача на сва три нивоа, републичком, покрајинском и локалном, у општини Нови Бечеј.

Према подацима општинске Изборне комисије од 19.210 бирача уписаних у бирачки списак у општини Нови Бечеј на изборе за одборнике СО изашло је 10.780 гласача, односно 56,12 посто, од чега је важећих гласачких листића било 10.273.

Листа „Александар Вучић - За нашу децу“ освојила је укупно 6.549 гласова, односно 60,75 посто поверења грађана изашлих на изборе, уз освојен 21 одборнички мандат.

Коалиција Војвођански фронт - уједињени за демократски Нови Бечеј освојила је 1.245 гласова, односно 11,55 посто поверења гласача изашлих на изборе, уз 4 освојена одборничка мандата.

На трећем месту, са 8,56 посто, односно са 923 освојена гласа и 2 одборничка мандата нашла се Група грађана „Листа за локал“.

Следи листа Савез војвођанских Мађара - Иштван Пастор са 7,37 посто од укупног броја бирача који су гласали, уз 794 гласа и 2 одборничка мандата, док се на последњем месту нашла листа Ивица Дачић - „Социјалистичка партија Србије (СПС)“ која је на одржаним локалним изборима у општини Нови Бечеј освојила 762 гласа, односно поверење 7,07 посто од броја бирача изашлих на изборе, уз, такође, освојена 2 одборничка мандата.

 

Read 993 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…