Print this page
ПРЕДШКОЛСКА УСТАНОВА ПОЧИЊЕ СА ДЕЛИМИЧНИМ РАДОМ 11. МАЈА

Након два месеца без малишана ПУ „Пава Сударски“ ових дана врши све неопходне припреме како би од понедељка, 11. маја, почела са радом, али у посебном режиму.

Наиме, делимичан почетак рада новобечејске предшколске установе обухватиће око педесеторо деце у три објекта, два у Новом Бечеју и један у Новом Милошеву. Према речима директора ове установе, Драгана Милорадовића, у питању су деца чија су оба родитеља запослена и због тога имају потребу за њиховим збрињавањем у вртићу. Пријављени број деце од стране родитеља представља 22 посто обухвата деце у целодневном боравку, каже Милорадовић.

Упркос укидању ванредног стања на снази и даљу остају мере предострожности и социјалног дистанцирања које ће се примењивати и у самој предшколској установи. То неће бити лак задатак због узраста деце и њиховог темперамента, али запослени у вртићима учиниће све што је у њиховој моћи да испоштују поменуте мере опреза, додаје Милорадовић и објашњава које су све мере предузете, али и која је даља процедура за децу и родитеље.

Директор ПУ „Пава Сударски“ истакао је да ће се и наредном периоду понашати у складу са инструкцијама и препорукама Владе Републике Србије и надлежног министарства, као и да ће сам развој ситуације утицати на то када ће вртићи почети са редовним радом.

Read 1191 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…