Print this page
ПОДЕЛА БЕСПЛАТНОГ ДЕЗИНФЕКТАНТА ГРАЂАНСТВУ 1. И 2. АПРИЛА

Натријум-хипохлорит, средство за дезинфекцију површина и подова које се показало ефикасно и у борби против корона вируса, ЈП „Комуналац“ Нови Бечеј производи у довољној количини за потребе установа и предузећа у општини, као и за дезинфекцију улица у центру свих насељених места где је највећи проток људи.

Ипак, капцитет производње овог средства није довољно велик како би њиме била обухваћена и подела целокупном грађанству. Управо зато, општина је одлучила да од фирме „Сигма“ купи 5.000 литара концентрованог натријум-хипохлорита, од чега ће укупно 50.000 литара разблаженог раствора 1. и 2. априла бити подељено у свим насељеним местима, најавио је председник општине, Саша Максимовић и додао да је потребно да грађани понесу своју амбалажу.

Подела ће се вршити до 5 литара по домаћинству и то према следећем распореду: 1. априла - Нови Бечеј, код аутобуског стајалишта у Новом селу од 8 до 9:30, код ОШ „Јосиф Маринковић“ у Врањеву од 9:30 до 10:30, у центру код ОШ „Милоје Чиплић“ од 11 до 14 часова, Ново Милошево, у центру код пијаце од 10 до 12 часова, Бочар, код пијаце од 12 до 14 часова; 2. априла - Кумане од 8 до 10 часова и Нови Бечеј, у Шушању од 11 до 13 часова.

О бесплатним маскама које ће општина ускоро почети да дели грађанству сазнајте у видео прилогу!

 

Read 2163 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…