Print this page
ЛОKАЛНА САМОУПРАВА И МЕШТАНИ ЗАЈЕДНИЧKИ ДО УРЕЂЕЊА ШKОЛСKОГ ПРОСТОРА

У ОШ „Др Ђорђе Јоановић“ у Новом Милошеву настоје да постепено, учионицу по учионицу, осавремене школски простор, пре свега, новим намештајем, али и да га на што бољи начин прилагоде настави, односно да створе што пријатније и функционалније окружење за рад како ученика, тако и наставника.

Недавно је завшено сређивање још неколико учионица, а поред локалне самоуправе која је у највећој мери финансирала њихову обнову, укључила се цела локална заједница.

Плодове рада и модерно уређене учионице обишли су јуче председник општине Нови Бечеј, Саша Максимовић и председник СО Нови Бечеј, Милован Баштованов.

Према речима Владимира Голушина, директора школе у Новом Милошеву, циљ је да се створи установа која испуњава образовни, али и васпитни моменат, односно да се она што више приближи ученицима, али и њиховим родитељима којима је у великој мери захвалан. Он се овом приликом посебно захвалио Ивици Цуцићу, Љуби и Влади Влаховићу и Стојану Раушком, на несебичној помоћи, али и локалној самоуправи: „Неколико учионица је обновљено. Општина је дала средства да се купи намештај, родитељи су обезбедили неке друге ствари, као што су тракасте завесе, лепе постере... Дакле, све у свему, то је неки пут којим желимо да се крећемо да што више буде учесника у школском животу како би се и они овде осећали као код куће. Значи, желимо да негде домаћински приступамо свему томе. Надам се да има ефекта. Са родитељима заиста имамо јако лепу сарадњу.“

Голушин је позвао све који желе да уткају себе у школу, да покажу да размишљају о деци која су будућност како би им се обезбедили што бољи услови за живот и рад. Једна од оних која се на сваки начин труди да се ангажује јесте и Миљана Чубрилов, мајка двоје деце која похађају школу у Новом Милошеву и чланица Савета родитеља ове школе.






Read 1036 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…