Print this page
РОТАРИ KЛУБОВИ УДРУЖИЛИ СНАГЕ ЗА KВАЛИТЕТНИЈЕ ОБРАЗОВАЊЕ ДЕЦЕ

Вођена крилатицом “Несебично служити”, мисија међународне Ротари организације јесте да, кроз пружање потребних услуга, промовише високе етичке стандарде и разумевање, добру вољу и мир, кроз пријатељство водећих људи у послу, професији и заједници.

Протеклог викенда, поводом заједничког пројекта у ком је учешће узело 5 Ротарy клубова из Kикинде, Сенте, Зрењанина, Kуле и Бечеја, одржан је други по реду радни састанак у приземљу Дома културе општине Нови Бечеј: “Већ смо се у начелу договорили о једном дивном пројекту, а то је да ротаријанци финансирају едукацију наставника и то не било какву. Наиме, изабран је један од најеминентнијих пројеката на нашим просторима који се налаз у каталогу Министарства просвете, у питању је “Активно учешће и настава” који је започет 1995. Године на простору бивше Југославије, а одвија се и дан данас, с тим што је поприлично скуп, а знамо колико се издваја средстава за те сврхе, па је идеја била, пошто се Ротарy клуб између осталог бави и образовањем, да их на тај начин подржимо, јер имамо мултиплициран ефекат. Ако наставник овлада одређеним методама рада и не само одређеним, јер се ту пружају велике могућности, добитници, односно сами крајњи корисници су, наравно, деца. Дакле, ако наставник то пренесе на децу, онда заиста имамо мултиплициран ефекат. “, објаснила је Сања Башић, асистент гувернера за 2019/2020 годину у Дистрикту 2483.

Основни циљ обуке јесте да се кроз усавршавање наставника за примену метода наставе и учења обезбеди подршка за професионалну праксу, а тиме утиче и на подизање квалитета знања ученика и успешност наставног процеса. Обука, између осталог, обухвата И међусобне односе, природу школских предмета наспрам облика наставе, као и различите едукативне радионице.

Састанку су присуствовали и гости из Ротарy клуба из Пљеваља, чији члан, акордеониста Немања Потпарић, са пијанистом Стеваном Савићем, чини музички састав “Дуо НеСте”. Након наступа у Русији, Аустрији, Франсуској, па чак и Буенос Ајресу, где су, као једини уметници из Европе свирали на Пјацолином фестивалу, састав “Дуо НеСте” издвојио је време и да одржи хуманитарни концерт класичне и танго музике у Новом Бечеју, за који је улазница била књига за основце по личном избору.

Са колегом Стеваном Савићем, поред концертне делатности, бави се и педагошким радом, што их, како каже, чини додатно мотивисаним за учешће на оваквим пројектима.







Read 1074 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…