23.-27.avgust 2018.
23.-27.avgust 2018.
Više ...
   
Ono što je našoj opštini nedostajalo je mapa opštine Novi Bečej na Internetu
Ono što je našoj opštini nedostajalo je mapa opštine Novi Bečej na Internetu
Više ...
   
Virtuelni matičar
Virtuelni matičar
Više ...
   
   
   

Izdvajamo  


   

Bratski gradovi  

   

Korisni linkovi  

   

Anketa 2018.  

   
   
   

Vremenska prognoza  

   
   
   

Kursna lista  

   
   
   
   

Poljo-fest

Detalji

Poljo fest

 
Drugi poljoprivredni sajam „Poljo-fest „ u Novom Bečeju za Gospojinu

 
U okviru jedne od najvećih turističkih manifestacija u zemlji, Gospojine, od 22-24. avgusta biće održan 2.Gospojinski poljofest u Novom Bečeju.

Opština Novi Bečej je u cilju razvoja i popularizacije poljoprivredne proizvodnje, pogotovu mlađim poljoprivrednim proizvođačima koji bi na taj način ostali na selu, odlučila da uđe u organizaciju ove poljoprivredne manifestacije. To je, međutim, bio i predlog anketiranih posetilaca Gospojine, koji su tokom proteklih godina na pitanje koji bi dodatni sadržaj voleli da posete na Gospojini u većini odgovorili da je to oblast poljoprivrednog sajma. Tako je nastao prošle godine 1. Gospojinski poljofest. Ovim rečima je danas prisutne u Pres centru Udruženja novinara Srbije u Beogradu povodom 2. Gospojinskog poljofesta pozdravio predsednik opštine Novi Bečej, Saša Šućurović: „Pre svega bih hteo da istaknem dobar tim ljudi u Novom Bečeju koji organizuje sve manifestacije, počev od Gospojine, preko Poljofesta, Tise reke ljubavi i svih drugih vikenada koji se održavaju u Novom Bečeju. Organizacioni odbor svakako ima snage da iznese jednu ovakvu manifestaciju i da je iz godine u godinu učini sve boljom. Imamo jasan cilj, a to je da naš Poljofest bude druga manifestacija u oblasti poljoprivrede u Vojvodini i Srbiji, odmah iza Novosadskog poljoprivrednog sajma.“

Prošle godine je 38 izlagača, iz svih sfera biljne proizvodnje i poljoprivredne mehanizacije, iskoristilo priliku da predstavi u najboljem svetlu svoje programe na manifestaciji koja godinama okuplja više od 200.000 posetilaca. Bilo je zastupljeno 9 semenskih kuća, 5 kuća iz oblasti hemije, odnosno hemijskih sredstava u biljnoj proizvodnji, a ostali su bili iz oblasti poljoprivredne mehanizacije, koja je i bila prioritet, jer je u tom periodu vrlo atraktivna nabavka poljoprivredne mehanizacije, naročito za jesenje radove. Predstavile su se i tri novobečejske kuće: Vrebalov Agrar, Agroiličić i Zrnex.Gospojinski poljofest od samog početka je podržalo i Ministrastvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, potvrdio je danas na konferenciji državni sekretar Danilo Golubović: “Prepoznali smo entuzijazam kolega iz Novog Bečeja još na prvom sastanku, kao i njihovu želju da naprave zvaničnu manifestaciju koja će povezati praktično i korisno. Praktična činjenica je da je Gospojina glavna manifestacija koja privlači veliki broj ljudi, a značajan procenat gostiju se bavi upravo poljoprivredom. Napravili su logičnu nadgradnju i osnovali Poljofest. Drago mi je što je manifestacija koja je prošle godine doživela svoje otvaranje i stvaranje postala još ozbiljnija. Ministarstvo će se truditi da svake godine u skladu sa mogućnostima i budžetom podrži takve manifestacije, ali najmanje što možemo da učinimo je to da ćemo prisustvovati svakoj.”

U organizaciji Gospojinskog poljofesta ove godine očekuju veći broj privrednih kuća nego prošle godine, s obzirom na to da su privrednici u svoje kalendare najvažnijih manifestacija za predstavljanje već uvrstili Poljofest, kazao je Matija Kovač, zamenik predsednika opštine Novi Bečej. On je istakao da će učesnici svoje programe i proizvode sada izlagati na većem i uređenijem prostoru.

Interesovanje je veliko i zbog profila manifestacije Gospojina, koja najvećim delom okuplja ciljnu grupu izlagača, a to su poljoprivrednici iz cele Vojvodine i šireg regiona. Prezentacija 2. Gospojinskog Poljofesta počela još pre više od mesec dana na raznim poljoprivrednim manifestacijama koje su se odigravale u okruženju. Tako su posećivani Dani polja svih poljoprivredno-savetodavnih službi, poput Kikinde, Zrenjanina, Vrbasa itd., rekao je Kovač i dodao: „Sa udruženjima poljoprivrednika iz opštine Novi Bečej, ali i iz čitave Vojvodine dogovorili smo prezentaciju rezultata semenarskih i hemičarskih kuća, a sve pod krovnom instrukcijom Poljoprivredne stručne službe Zrenjanin. Obimna manifestacija koja bi trebala da bude pravi događaj u poljoprivredi, a kao šlag na tortu manifestacije, planiran je spit ogled. To znači da će se na parceli koja će biti nedaleko od same lokacije Poljofesta, predstaviti mehanizacija u svom punom radu.“

Zlatni sponzor 2. Gospojinskog poljofesta je kompanija „ Titan machinery“, a prijatelj manifestacije kompanija „ Stihl“.


Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
© OU Novi Bečej 2013. Sva prava zadržana.