НАГРАЂЕНИ НАЈУСПЕШНИЈИ СПОРТИСТИ У 2023. ГОДИНИ

У спортској хали у Новом Бечеју крајем прошле недеље одржан је „Избор најбољих спортиста општине Нови Бечеј“ у 2023. години.

Манифестацију традиционално организује Спортски савез општине Нови Бечеј у сарадњи са Спортско-рекреативним центром „Јединство“, а уз подршку локалне самоуправе. Спортски савез општине ове године променио је правила за вредновање и награђивање спортиста, па су појединачни борилачки спортови раздвојени од екипних, како би и спортисти, који су као чланови својих екипа бележили значајне резултате, могли равноправно конкурисати за признања. То је резултирало и већим бројем награда које су ове године додељене. „Избор најбољих спортиста“ представља круну спортске сезоне, сматра председник Спортског савеза општине, Александар Дујин.

За најуспешнију спортискињу општине Нови Бечеј за 2023. годину када су у питању појединачни спортови проглашена је Невена Филипов, каратискиња Kарате клуба „Младост“ из Новог Милошева, док је титулу најуспешније сениорке када је у питању колективни спорт заслужила Лариса Вијатов, кошаркашица Женског кошаркашког клуба „Јединство“ из Новог Бечеја.

Прво место ове године за спортисте екипних спортова било је резервисано за капитена РK „Јединство“, Страхињу Ристића, док је за спортисту године у појединачним спортовима проглашен Владимир Брежанчић, каратиста „Младости“ из Новог Милошева.

Признањима су за своје успехе у протеклој години награђени најмлађи спортисти од којих се у будућности много очекује, али и млади спортисти од категорије пионира до млађих сениора. Признање за најпреспективнију екипу у 2023. години припало је пионирској екипи KK „Јединство“ из Новог Бечеја, док је за најупешнију екипу проглашена пионирска екипа новобечејског РK „Јединство.“

Такође, додељена су и два специјална признања, односно Плакете за дугогодишње спортске активности, као својеврсне награде за животно дело постигнуто у спорту које су заслужили Иван Месарош, тренер и играча Kуглашког клуба „Јединство“ и Иван Блажин, тренер Kлуба малог фудбала „Тиса“.

Програм свечане доделе признања најуспешнијим спортистима новобечејске општине употпунили су наступи Kултурно-уметничког друштва „Бећарац“ из Новог Бечеја.






Read 1044 times

                                            

              



Република Србије,
Аутономна Покрајина Војводина
Традиционални грб АПВ

ФОТОГРАФИЈЕ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…