СТАРИЈИ РОМИ И РОМKИЊЕ ЧЕСТО НЕВИДЉИВИ ЗА СИСТЕМ

Уз подршку немачке Фондације ЕВЗ „Сећање, одговорност и будућност“, конференцијом одржаном у Новом Саду Удружење Рома Нови Бечеј привело је крају пројекат под називом „Подршка Ромима преживелим у холокаусту у Србији кроз пружање медицинских и психолошких услуга, социјализацију и њихово заступање“.

По речима председнице удружења у Новом Бечеју Данице Јовановић ово је 5. година како се реализује пројекат кроз који је до сада помоћ добило 35 жртава холокауста ромске националности на територији Војводине, старијих од 65 година.

Ова и сличне приче биће објављене и у другом издању публикације која је понела назив „Заборављене и заборављени... Ромкиње и Роми жртве Другог светског рата сведоче”, а која је први пут објављена 2018. године.

По истраживањима Женске Ромске мреже Србије, просечни животни век Рома и Ромкиња је 48 година стога је рад са старијим припадницима ромске популације од изузетне важности како би им омогућили да достојанствено доживе треће доба и у њему буду безбрижни.






Read 35 times

                                            

              



Република Србије,
Аутономна Покрајина Војводина
Традиционални грб АПВ

ФОТОГРАФИЈЕ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…