„SOMNIS BEDDING” У НОВОМ БЕЧЕЈУ: ПОЧИЊЕ ПРЕУРЕЂЕЊЕ НЕКАДАШЊЕ ЗГРАДЕ ПОБЕДЕ

Компанија „Somnis Bedding” је преузела власништво над некадашњом зградом "Победа" у Новом Бечеју, саопштио је заступник компаније Fernando Ungaro.

Поред тога, компанија је купила и 30 хектара земљишта у Индустријској зони, која ће убрзо почети да се гради, а где у наредном периоду „Сомнис Беддинг” планира изградњу велике фабрике.

Унгаро је нагласио да компанија има намеру да почне са радом у што краћем року. „Данас смо постали власници овог објекта и желимо што пре да почнемо са радом. Пре тога морамо да доведемо зграду у стање које одговара стандардима наше компаније, што подразумева обављање обимних грађевинских радова, преуређења, рад на подовима, као и уређење просторија за наше клијенте и запослене, како би сви били безбедни, здрави и срећни", рекао је Ungaro.

Саша Максимовић, председник Општине Нови Бечеј, изразио је задовољство поводом планова „Сомнис Беддинга”, подсећајући на успешан информативни дан који је компанија организовала у септембру, када су привукли велики број заинтересованих кандидата за запошљавање.

„ Somnis Bedding” се специјализовао за производњу душека, мадраца, летвица, оквира за кревете и сличних текстилних производа. У почетној фази, компанија планира да запосли око 200 радника, а најављено је и проширење капацитета у наредном периоду.

Подсећамо, Покрајинска влада је недавно одобрила суфинансирање пројекта у индустријско-пословној зони Нови Бечеј у вредности од 140 милиона динара, чиме се отвара пут за успостављање погона америчке компаније Ecor Global и белгијске Somnis Bedding. Општина Нови Бечеј ће за ове намене из буџета издвојити 40 милиона динара.

 

Read 485 times

                                            

              



Република Србије,
Аутономна Покрајина Војводина
Традиционални грб АПВ

ФОТОГРАФИЈЕ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…