Print this page
ОПШТИНИ НОВИ БЕЧЕЈ 140 МИЛИОНА ЗА ОПРЕМАЊЕ ИНДУСТРИЈСKЕ ЗОНЕ

Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Александар Софић уручио је данас у Покрајинској влади председнику општине Нови Бечеј Саши Максимовићу уговор о суфинансирању инвестиционих пројеката у индустријско-пословној зони, у вредности од 140 милиона динара.

За исту намену из буџета општине биће издвојено 40 милиона динара, потврдио је Максимовић.

„Мера подршке за инвестиционе пројекте у индустријско-пословним зонама донела је знатне резултате када говоримо о стварању здравог пословног амбијента за привлачење домаћих и страних инвестиција, а најважније је отварање нових радних места“, поручио је Софић и најавио да се у Новом Бечеју већ очекује отварање погона две компаније – америчке и белгијске.

Реч је о америчкој компанији „Ецор Глобал“, која се бави производњом еколошких плоча од пољопривредних остатака, а изградња погона подразумева улагање вредно више од 70 милиона евра и најмање 100 нових радних места. Белгијска комапнија „Сомнис Беддинг“, која се бави производњом душека, инвестираће преко 10 милиона евра, а само у првој фази очекује се запошљавање 120 радника.

Према речима секретара Софића, комисија за вредновање пројеката изабрала је шест пројеката и преузела реализацију јавне набавке за извођаче радова.

„Због рокова у поступку јавне набавке завршен је део набавки и данас потписујемо тројне уговоре са извођачима и представницима општина Нови Бечеј и Мали Иђош, а у наредном периоду очекује нас потписивање уговора за два пројекта у Темерину и по један у Руми и Зрењанину“, казао је Софић.

Опредељена средства усмерена су за изградњу дела саобраћајнице у индустријској зони „Излаз“ у Новом Бечеју.






Read 439 times
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…