ОПШТИНИ НОВИ БЕЧЕЈ 140 МИЛИОНА ЗА ОПРЕМАЊЕ ИНДУСТРИЈСKЕ ЗОНЕ

Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Александар Софић уручио је данас у Покрајинској влади председнику општине Нови Бечеј Саши Максимовићу уговор о суфинансирању инвестиционих пројеката у индустријско-пословној зони, у вредности од 140 милиона динара.

За исту намену из буџета општине биће издвојено 40 милиона динара, потврдио је Максимовић.

„Мера подршке за инвестиционе пројекте у индустријско-пословним зонама донела је знатне резултате када говоримо о стварању здравог пословног амбијента за привлачење домаћих и страних инвестиција, а најважније је отварање нових радних места“, поручио је Софић и најавио да се у Новом Бечеју већ очекује отварање погона две компаније – америчке и белгијске.

Реч је о америчкој компанији „Ецор Глобал“, која се бави производњом еколошких плоча од пољопривредних остатака, а изградња погона подразумева улагање вредно више од 70 милиона евра и најмање 100 нових радних места. Белгијска комапнија „Сомнис Беддинг“, која се бави производњом душека, инвестираће преко 10 милиона евра, а само у првој фази очекује се запошљавање 120 радника.

Према речима секретара Софића, комисија за вредновање пројеката изабрала је шест пројеката и преузела реализацију јавне набавке за извођаче радова.

„Због рокова у поступку јавне набавке завршен је део набавки и данас потписујемо тројне уговоре са извођачима и представницима општина Нови Бечеј и Мали Иђош, а у наредном периоду очекује нас потписивање уговора за два пројекта у Темерину и по један у Руми и Зрењанину“, казао је Софић.

Опредељена средства усмерена су за изградњу дела саобраћајнице у индустријској зони „Излаз“ у Новом Бечеју.






Read 424 times

                                            

              



Република Србије,
Аутономна Покрајина Војводина
Традиционални грб АПВ

ФОТОГРАФИЈЕ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…