23.-27.avgust 2018.
23.-27.avgust 2018.
Više ...
   
Ono što je našoj opštini nedostajalo je mapa opštine Novi Bečej na Internetu
Ono što je našoj opštini nedostajalo je mapa opštine Novi Bečej na Internetu
Više ...
   
Virtuelni matičar
Virtuelni matičar
Više ...
   
   
   

Izdvajamo  


   

Bratski gradovi  

   

Korisni linkovi  

   

Anketa 2018.  

   
   
   

Vremenska prognoza  

   
   
   

Kursna lista  

   
   
   
   

Aktuelno

15.05.2019.

ODRŽANA 98. SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA

cool Image

 

Na dnevnom redu 98. sednice Opštinskog veća opštine Novi Bečej našlo se 37 tačaka, od čega se većina odnosila na utvrđivanje predloga rešenja o davanju saglasnosti na izveštaje o radu javnih preduzeća i ustanova za 2018. godinu.

 

Među prvim tačkama članovi Opštinskog veća utvrdili su predloge odluka o pribavljanju nepokretnosti u javnu svojinu opštine Novi Bečej, odnosno građevinskog zemljišta. O čemu se radi, objasnio je predsednik opštine Novi Bečej, Saša Maksimović: „Konkretno radi se o više parcela, najpre, o našem vodoizvorištu, s obzirom da u Zakonu o komunalnim delatnostima stoji da ono mora biti vlasništvo grada ili lokalne samouprave. Kod nas to nije slučaj, već je vlasništvo Republike Srbije, a korisnik su „Vode Vojvodine“. U tom smislu smo pokrenuli proceduru za pribavljanje nepokretnosti, ali s obzirom da nas ipak čeka izgradnja postrojenja za prečišćavanje pijaće vode, za dobijanje upotrebne dozvole, na kraju krajave će sve morati biti u skladu sa zakonom. Sve parcele moraju biti u vlasništvu grada, odnosno u našem slučaju opštine Novi Bečej. Tu je još jedna bitna tema i ono što je meni vrlo žao jeste da zbog nerešene imovinsko-pravne situacije naseljeno mesto Novi Bečej nije uspelo da se ubaci na listu prioriteta za izgradnju prečistača otpadnih voda koju finansiraju vlade Mađarske i Srbije, barem ne u prvom turnusu. Ne razumem zašto to sa imovinom uvek mora biti problem administrativne prirode i zašto neko ko je korisnik smatra da je to njegovo vlasništvo, a nije, već je vlasništvo Rpublike Srbije, dok je neko samo korsnik. U ovom slučaju, mislim na „Vode Vojvodine“ koje ne bio trebalo da proizvode te probleme, pogotovo što je ne samo krucijalno rešavanje problema otpadnih voda u Novom Bečeju, već bi trebalo da to bude i njihov interes, čime bi se manje zagađivao i DTD koji je na kraju krajeva njihov, odnosno i tu su upravljač.“

Važne tačke 98. sednice Opštinskog veća opštine Novi Bečej bile su i utvrđivanje predloga rešenja o davanju saglasnosti na statute mesnih zajednica Novi Bečej, Novo Miloševo, Kumane i Bočar, koji su osnov za raspisivanje izbora za članove saveta tamo gde je uveliko istekao mandat prethodnim savetima - u Novom Bečeju i Kumanu.

Na održanoj sednici članovi Opštinskog veća su utvrdili i predlog Rešenja o razrešenju dosadašnje direktorke Narodne biblioteke Novi Bečej, Agneš Đukičin, usled njenog odlaska u penziju, odnosno Rešenja o imenovanju v.d. direktora ove ustanove, Vladimira Davidovića iz Novog Bečeja, dugogodišnjeg direktora OŠ „Josif Marinković“. Doneta je i Odluka o učešću lokalne samouprave u sufinansiranju investicionog održavanja zgrade Srednje škole Novi Bečej koje se odnosi na zamenu prozora i stolarije.

Takođe, doneta su i rešenja o davanju saglasnosti na programe i pravila manifestacija „27. Obzorja na Tisi - Dani Josifa Marinkovića“ i „Dani sela Bočara 2019“.

Usvojen je i godišnji Plan za odbranu od poplava na teritoriji opštine Novi Bečej za unutrašnje vode i za letnje nasipe Libe i Ljutovo. Tim povodom, predsednik opštine, Saša Maksimović se osvrnuo i na obilne padavine koje su zahvatile naše predele: „Ono što je dobro i što bi građani trebalo da znaju jeste da Tisa nije blizu ni redovnoj odbrani od poplava, a kamoli vanrednoj odbrani od poplava. Za sada uopšte nismo ugroženi, nemamo najava da bi Tisa mogla da ugrozi naseljeno mesto, pa čak ni atar, mislim tu na prostor Ljutova i Liba. U svakom slučaju, svakodnevno pratimo situaciju, ali za sada građani mogu da budu spokojni, nema nikakve opasnosti od reke Tise.“

Članovi Opštinskog veća doneli su i Zaključak o poveravanju poslova održavanja priobalja na Tisi Mesnoj zajednici Novi Bečej.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
© OU Novi Bečej 2013. Sva prava zadržana.