23.-27.avgust 2018.
23.-27.avgust 2018.
Više ...
   
Ono što je našoj opštini nedostajalo je mapa opštine Novi Bečej na Internetu
Ono što je našoj opštini nedostajalo je mapa opštine Novi Bečej na Internetu
Više ...
   
Virtuelni matičar
Virtuelni matičar
Više ...
   
   

Izdvajamo  


   

Bratski gradovi  

   

Korisni linkovi  

   

Anketa 2018.  

   
   
   

Vremenska prognoza  

   
   
   

Kursna lista  

   
   
   
   

Aktuelno

27.11.2018.

SREDSTVA OD IZDATIH PARCELA VRAĆAJU SE STOČARSTVU

cool Image

 

Prvi krug javne licitacije njiva i livada sa pravom korišćenja Mesne zajednice Novi Bečej održan je 30. oktobra ove godine i tom prilikom izdato je osamnaest licitacionih parcela, od čega devet parcela, odnosno njiva različitih klasa na period od tri godine i devet parcela u vidu livada, takođe, na period od tri godine.

 

Dvadesetog novembra održan je i drugi krug javne licitacije njiva i livada s pravom korišćenja Mesne zajednice Novi Bečej koje nisu izdate u prvom licitacionom krugu, međutim, tada nije bilo zainteresovanih za zakup pomenute zemlje, pa nije izdata nijedna parcela, kaže Milan Budakov, član Saveta Mesne zajednice Novi Bečej: „Sredstva dobijena od licitacije zemlje koja je data na korišćenje Mesnoj zajednici Novi Bečej biće iskorišćena namenski. Mi ćemo već danas imati sastanak sa Seoskim pašnjačkim odborom gde će se doneti plan utroška tih sredstava. Gledaćemo da sredstva iskoristimo maksimalno namenski, dakle, u cilju unapređenja stočarstva, zemljoradnje i slično. Imaćemo više predloga i procenićemo zajedno sa Seoskim pašnjačkim odborom šta je najbolje i gde bi bilo najpotrebnije da se sredstva iskoriste, odnosno usmere. Od izdavanja njiva ostvarili smo prihod od 802.119,00 dinara, pričamo na godišnjem nivou, a od izdavanja livada ostvarili smo prihod 372.733,00 dinara, dakle, opet pričam na godišnjem nivou. Ukupni prihod Mesne zajednice od izdavanja zemlje, kad su njive i livade u pitanju na godišnjem nivou, iznosi 1.174.852,00 dinara.“

Prema Budakovim rečima kada je izdavanja pašnjaka u pitanju prema Zakonu o vraćanju utrina i pašnjaka selima na korišćenje oni se ne mogu izdavati, već služe isključivo za ispašu stoke.

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
© OU Novi Bečej 2013. Sva prava zadržana.