23.-27.avgust 2018.
23.-27.avgust 2018.
Više ...
   
Ono što je našoj opštini nedostajalo je mapa opštine Novi Bečej na Internetu
Ono što je našoj opštini nedostajalo je mapa opštine Novi Bečej na Internetu
Više ...
   
Virtuelni matičar
Virtuelni matičar
Više ...
   
   

Izdvajamo  


   

Bratski gradovi  

   

Korisni linkovi  

   

Anketa 2018.  

   
   
   

Vremenska prognoza  

   
   
   

Kursna lista  

   
   
   
   

Aktuelno

29.06.2018.

SKINUTI USEVI SA UZURPIRANIH POVRŠINA

cool Image

Na 66. sednici Opštinskog veća opštine Novi Bečej našlo se nekoliko rutinskih tačaka, a doneto je i Rešenje o davanju saglasnosti na Izveštaj o sprovedenoj manifestaciji „Dani sela Bočara“, odnosno o imenovanju ovogodišnjeg Organizacionog odbora manifestacije „Dani Laze Telečkog“. Takođe, članovima Opštinskog veća, predstavljen je izveštaj o skidanju useva sa uzurpiranog državnog poljoprivrednog zemljišta.

 

„I ove godine kao i prethodne dve nastavili smo sa skidanjem useva sa uzurpiranih površina državnog poljoprivrednog zemljišta. Skinuto je 12.12 hektara pšenice, roda 2018. godine. predato je 40.140 kilograma pšenice po ceni od 16 dinara po kilogramu koliko ona sada iznosi, u ZZ „Vranjevo“. Pšenica je predata na dva otkupna mesta, u Novom Bečeju i u Novom Miloševu. Očekujemo da će žetva koštati oko 400 hiljada dinara, u šta spadaju troškovi kombajnera i prevoza. Kada se ovaj iznos odbije od ukupne prikupljene svote novca, 40% će ostati opštini Novi Bečej, 30% ide državi i 30% Pokrajini“, kaže Milan Stojšin, pomoćnik predsednika opštine zadužen za poljoprivredu.

Prema njegovim rečima, ova sredstva će, kao i prethodnih godina, biti vraćena poljoprivredi, odnosno uložena u njen razvoj, u vidu izgradnje atarskih puteva i slično. On je ovom prilikom najavio pozive na nova vansudska poravnanja sa uzurpatorima državnog poljoprivrednog zemljišta, koji će uskoro biti raspisani: „Izaći će vansudsko poravnanje za površine pod suncokretom, a očekujemo uskoro da izađe i za površine pod kukuruzom. Poljoprivrednici će imati rok od sedam dana, za vreme kog će moći da urade vansudsko poravnanje sa opštinom. Dakle, ako žele mogu to da urade, čini mi se da je cena u tom slučaju tri puta veća od cene sa licitacije.“

Na održanoj sednici Opštinsko veće opštine Novi Bečej dalo je saglasnost na plan i program predstojeće manifestacije „Dani sela Novo Miloševo“ koja će se kao i prethodnih godina održati 1. i 2. avgusta, najavljuje Ranko Radnović, predsednik Mesne zajednice Novo Miloševo: „Ostali smo dosledni našim principima, nismo pomerili slavu vikend pre ili vikend posle da bi eventualno bilo više gostiju. Dakle, slava Sveti Ilija ove godine pada u sredu i četvrtak, a tada će biti i manifestacija. Svi u okolini da je 1. i 2. avgusta slava u Novom Miloševu, tako da to ne menjamo. Slava Sveti Ilija je jedna od najstarijih slava u celoj Vojvodini, slavi se više od 200 godina, tako da svi u okolini tačno znaju i tako se i organizuju, dakle, 1. i 2. avgusta idu Novo Miloševo. Manifestacija je zamišljena kao sklop tradicionalnih i modernih podmanifestacija i aktivnosti, tako da imamo kuvanje riblje čorbe, Festival štrudle, razna sportska takmičenja, turnir u basketu 3x3, turnir u malom fudbalu i druge. Imamo dobru saradnju sa udruženjima građana i udruženjima žena koja su i glavna u organizaciji Festivala štrudle, koja je i zaštitini znak Novog Miloševa. Ove godine, po drugi put organizujemo turnir u basketu 3x3. Prošle godine je bio izuzetan odziv što se tiče publike, tako da će ove godine, siguran sam, to sve biti na još većem nivou. Što se tiče finansijskog dela, određena sredstva dobijamo od opštine, sredstva su obezbeđena i iz budžeta Mesne zajednice, zatim od donacija, kotizacija itd.“

Kada je muzički program manifestacije u Novom Miloševu u pitanju, uskoro će i zvanično biti objavljeno ko će se pobrinuti za dobru atmosferu na koju su navikli svi posetioci novomiloševačke slave, ali i sugrađani naše opštine, kaže Radnović.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
© OU Novi Bečej 2013. Sva prava zadržana.