25.-27.avgust 2017.
25.-27.avgust 2017.
Više ...
   
Ono što je našoj opštini nedostajalo je mapa opštine Novi Bečej na Internetu
Ono što je našoj opštini nedostajalo je mapa opštine Novi Bečej na Internetu
Više ...
   
Virtuelni matičar
Virtuelni matičar
Više ...
   

Izdvajamo  


   

Foto nedelje  

Sample image
   

Bratski gradovi  

   

Korisni linkovi  

   
   
   

Vremenska prognoza  

   
   

Kursna lista  

   
   

Aktuelno

07.09.2017.

VIŠE PROSTORA ZA KULTURNE AKTIVNOSTI

cool Image


Projektom opštine Novi Bečej „Prošlost u sadašnjosti kao zalog budućnosti“, za čiju realizaciju je, u okviru programa Ministarstva kulture i informisanja „Gradovi u fokusu“, dobijeno 57 miliona dinara, pored podrške kulturno-umetničkim manifestacijama i programima, predviđeni su i građevinski radovi.
Nakon rekonstrukcije prilaza u novobečejskoj Narodnoj biblioteci i sanacije dvorišnog zida ove ustanove, radova na rekonstrukciji prvog sprata i fasade žitnog magacina u Novom Miloševu, nedavno su počeli i radovi na rekonstrukciji prizemnog prostora Doma kulture u Novom Bečeju.

Rekonstrukcija prostora podrazumeva zamenu dotrajale stolarije, PVC stolarijom, izolaciju prizemnog dela, izgradnju tri sanitarna čvora, od kojih će jedan biti prilagođen osobama sa smetnjama u kretanju, zatim izgradnju multimedijalne konferencijske sale koja će imati mogućnost da se transformiše u veliki galerijski prostor, manjeg prostora za osveženje, galerije, dve kancelarije i depoa, odnosno arhive.Novica Blažin, direktor Doma kulture opštine Novi Bečej ističe: „U više navrata smo najavljivali radove na rekonstrukciji prostora, u kom se godinama nalazila diskoteka, ali s obzirom da sredstva od blizu 15 miliona dinara, sa pripadajućim porezima, nisu mala, da je postupak javne nabavke morao biti ispoštovan, čekali smo na početak radova. Posao na rekonstrukciji prostora dobila je firma „Tesla sistemi“ iz Beograda, koja je ispunila sve zahteve koje je tražila opštinska služba koja se bavi javnim nabavkama. Rok za završetak radova je 90 dana, ali s obzirom da radovi nisu uslovljeni vremenskim uslovima procene su da će biti završeni ranije, odnosno do oktobra.U pitanju je zgrada koja je od strane opštine poverena Domu kulture, međutim nekoliko decenija unazad prostor je izdavan. Nakon sudskog spora, odlučeno je da se prostor više ne izdaje, jer ne zadovoljava protivpožarne uslove za ugostiteljsku delatnost. Morala se naći neka drugu namenu, a s obzirom da se nalazi u sklopu Doma kulture, logično je bilo da bude prilagođen upravo potrebama kulture i srodnim oblastima.“

Na kraju razgovora Novica Blažin je najavio da je završena projektno-tehnička dokumentacija za sanaciju zgrade Tursko-bečejske štedionice u Novom Bečeju i da će, nakon završene javne nabavke, početi radovi koji su predviđeni u sklopu istog projekta.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
© OU Novi Bečej 2013. Sva prava zadržana.