25.-27.avgust 2017.
25.-27.avgust 2017.
Više ...
   
Ono što je našoj opštini nedostajalo je mapa opštine Novi Bečej na Internetu
Ono što je našoj opštini nedostajalo je mapa opštine Novi Bečej na Internetu
Više ...
   
Virtuelni matičar
Virtuelni matičar
Više ...
   

Izdvajamo  


   

Foto nedelje  

Sample image
   

Bratski gradovi  

   

Korisni linkovi  

   
   
   

Vremenska prognoza  

   
   

Kursna lista  

   
   

Aktuelno

28.08.2017.

DELEGACIJA NOVOČERKASKA UZVRATILA POSETU

cool Image


Nakon posete predstavnika novobečejske opštine Novočerkasku i Batajsku, ekonomsko i kulturno povezivanje opštine Novi Bečej sa Novočerkaskom, gradom u Rostovskoj oblasti Rusije, nekadašnjim glavnim gradom Donskih Kozaka, nastavljeno je za vreme Velikogospojinskih dana, kada je delegacija iz Rusije, po prvi put posetila opštinu Novi Bečej.
Prvi radni dan, nakon održane „Gospojine“, bio je rezervisan za radni sastanak sa članovima delegacija bratskih gradova.

„Ono na čemu uvek insistiram kada su bratski gradovi u pitanju jeste da nemamo samo kulturnu saradnju, već da pokušamo da je proširimo i na sferu ekonomije, što je značajno, naročito za Novi Bečej i našu opštinu, koja je mala u odnosu na Novočerkask koji ima preko 170 hiljada stanovnika. U svakom slučaju mnogo su veće šanse da Novočerkask poveća ekonomske mogućnosti našoj opštini, nego obratno. Upravo to je bila tema našeg sastanka. Lokalna samouprava nastavlja sa izgradnjom industrijskih zona u Novom Bečeju i Novom Miloševu, gde smo, takođe, vodili delegaciju iz Rusije. Mislim da su poneli dobre utiske, ne samo sa naše manifestacije, već i iz naše opštine, što će moći da prezentuju svojim vlastima. Zaista se nadamo boljoj i većoj saradnji po ekonomskom pitanju“ - rekao je Saša Maksimović, predsednik opštine Novi Bečej.U delagaciji bratskog grada iz Rusije bio je Konstantin Jurjević Salonski, pomoćnik gradonačelnika Čerkaska, zadužen za ekonomiju, industriju i transport. Sastanku je pored predtavnika lokalne samouprave prisustvovao i Vojislav Blažin, predsednik Društva srpsko-ruskog prijateljstva. Salonski je istakao činjenicu da potpisivanje protokola o bratimljenju, ranije tokom godine, predstavlja samo osnovu za razvijanje međusobnih veza između dva grada, koje će u narednom periodu verovatno rezultirati i većom ekonomskom saradnjom. On je podelio i svoje utiske sa Velikogospojinskih dana: „Veoma sam iznenađen da jedan mali grad, kao što je Novi Bečej, može da organizuje tako impresivnu manifestaciju. Vidi se da je uloženo zaista mnogo truda kako bi organizacija bila besprekorna i na najvišem nivou.“

Tokom svoje posete opštini Novi Bečej delagacija iz Novočerkaska obišla je fabriku građevinske keramike AD „Polet“ iz Novog Bečeja i „Italteks intimo“ iz Novog Miloševa.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
© OU Novi Bečej 2013. Sva prava zadržana.