25.-27.avgust 2017.
25.-27.avgust 2017.
Više ...
   
Ono što je našoj opštini nedostajalo je mapa opštine Novi Bečej na Internetu
Ono što je našoj opštini nedostajalo je mapa opštine Novi Bečej na Internetu
Više ...
   
Virtuelni matičar
Virtuelni matičar
Više ...
   

Izdvajamo  


   

Facebook  

   

Foto nedelje  

Sample image
   

Bratski gradovi  

   

Korisni linkovi  

   
   
   

Vremenska prognoza  

   
   

Kursna lista  

   
   

Aktuelno

03.07.2017.

OBEZBEĐENO JOŠ JEDNO SANITETSKO VOZILO DOMU ZDRAVLJA NOVI BEČEJ

cool ImageNovo sanitetsko vozilo za Dom zdravlja Novi Bečej obezbeđeno je nedavno zahvaljujući sredstvima koje je opština Novi Bečej dobila na konkursu Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine.

Tim povodom, direktor Uprave za kapitalna ulaganja, Nedeljko Kovačević, posetio je u petak, 30. juna, Dom zdravlja u Novom Bečeju. On je rekao da ovo još jedan primer koji potvrđuje politiku Pokrajinske vlade, da joj je zdravlje građana Vojvodine na prvom mestu.

Uprava za kapitalna ulaganja je ove godine opredelila 333 miliona dinara za 17 opština i za ukupno 24 projekta. Jedan od tih projekata je i ovo vozilo saniteta za Dom zdravlja Novi Bečej, vrednosti 4.4 miliona dinara. Opština Novi Bečej je konkurisala na konkursu Uprave za kapitalna ulaganja, mi smo videli značaj svega toga, sagledali potrebe Doma zdravlja Novi Bečej i spram toga dolelili sredstva. Ovo će sigurno doprineti da se pacijenti brže, bolje i kvalitetnije prevoze, pogotovo kada znamo da je opština Novi Bečej okrenuta ka bolnici u Zrenjaninu, gde će, nadamo se, u najkraćem mogućem roku, biti instalirana i angio sala, koja će doprineti bržem, boljem i kvalitetnijem zbrinjavanju bolesnika sa kardiovaskularnim problemima“ - rekao je Kovačević.Kovačević je dodao da će Pokrajinska vlada preko Uprave za kapitalna ulaganja nastaviti finansiranje projekata medicinske zaštite i opreme na teritoriji cele Vojvodine bez obzira da li se radi o gradu, manjoj opštini ili selu.

Predsednik opštine Novi Bečej, Saša Maksimović, naglasio je činjenicu da se opština svim snagama zalaže da izvuče Dom zdravlja iz problema u kojima se nalazi, a koji podrazumevaju dug ove ustanove od blizu 140 miliona dinara, od čega 132 miliona za lekove, a 8 miliona dinara za održavanje, gas, grejanje, struju i slično: „Neizmerno smo zahvalni Upravi za kapitalna ulaganja na pomoći u vidu ovog sanitetskog vozila. Lokalna samouprava je delom učestvovala u nabavci vozila, ali 90% svih sredstava dala je Uprava za kapitalna ulaganja i još jednom im zaista hvala. Imamo još jedno novo vozilo koje smo pribavili u prethodnom periodu, tako da mislim da smo bar taj „požar“ ugasili u ovom trenutku.“Hitna služba Doma zdravlja Novi Bečej pokriva teritoriju cele opštine, odnosno sva četiri njena naseljena mesta, u kojima živi oko 23 hiljade stanovnika. Sa dosadašnjim voznim parkom, koji je imao samo jedno ispravno vozilo, to je bilo praktično nemoguće, kaže dr Ivan Zec, v.d. direktor Doma zdravlja Novi Bečej: „Prolazili smo sve moguće muke, ali smo ipak uspevali nekako da radimo. U jednom trenutku smo skroz ostali bez voznog parka, jer su vozila stara, od 2008. godine nismo obnavljali vozni park, koja su prešla oko 500 hiljada kilometara, tako da za ovo vozilo, ako kažem hvala, zaista je malo. Ovo nam predstavlja spas u zadnjem momentu, koji će pomoći pacijentima, pre svega, u urgentnim stanjima, da možemo da ih prebacimo do Kamenice, sa kojom imamo ugovor i gde direktno šaljemo kardiovaskularne bolesnike. No, da bismo to mogli, oni moraju imati adekvatan transport i odgovarajuću brigu i negu na putu.“

Nakon obilaska Doma zdravlja Novi Bečej, direktor Uprave za kapitalna ulaganja, Nedeljko Kovačević, posetio je i Opštinsku upravu u Novom Bečeju, gde je sa predstavnicima lokalne samouprave održao radni sastanak na kom su sagledani problemi opštine, njeni prioriteti, ali i načini na koji Uprava za kapitalna ulaganja dalje može da pomogne.„Do sada smo dali sredstva za finansiranje ili sufinansiranje tri projekta preko Uprave za kapitalna ulaganja. Kao što ste videli, jedno je sanitetsko vozilo, drugo je saobraćajnica u industrijskoj zoni, što je prioritet Pokrajinske vlade, dakle, opremanje industrijskih zona i dovođenje investitora, a samim tim povećanje zaposlenosti i razlog da ljudi, naročito mladi, ostaju u svojim sredinama. Takođe, tu je i rekonstrukcija Krajiške ulice, što je isto finansirala Uprava za kapitalna ulaganja. Sada ćemo dogovarati šta je prioritet i šta su problemi opštine Novi Bečej, a sagledaćemo i finansijske mogućnosti Uprave, da vidimo koji su to projekti, da se dobro pripremi dokumentacija, da se ispune uslovi iz konkursa, da se konkuriše i, nadam se, dobiju sredstva za dalji razvoj opštine Novi Bečej“ - rekao je Kovačević.

Kovačević je od utorka sledeće nedelje najavio raspisivanje novih konkursa Uprave za kapitalna ulaganja iz pet oblasti, dok će u četvrtak biti raspisan i konkurs iz šeste, odnosno zdravstva i pozvao sve opštine da konkurišu.

Predsednik opštine, Saša Maksimović, na to se nadovezao, rekavši da opština Novi Bečej do sada nije prupstila da konkuriše ni na jednom konkursu Uprave za kapitalna ulaganja: „Pripremamo se vrlo ozbiljno i temeljno, konkurišemo na sve konkurse, za sada nam ide solidno i tu moram da se zahvalim direktoru Uprave za kapitalna ulaganja na razumevanju za probleme građana opštine Novi Bečej. Kada je nastavak izgradnje industrijskih zona u pitanju, ona u Novom Miloševu nam je u početnoj fazi, novobečejska u završnoj, ali uvek je realan problem nedostajućih sredstava.“

Maksimović je istakao da je jedan od prioriteta opštine i nastavak rekonstrukcije vodovoda u Novom Bečeju, gde oko 60% vodovoda još uvek čine azbestne cevi, što rekonstrukciju čini neophodnom. Tek kada se ona završi može se razmišljati o prečistačima vode i mogućoj izgradnji fabrike vode, zaključio je Maksimović.Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
© OU Novi Bečej 2013. Sva prava zadržana.