25.-27.avgust 2017.
25.-27.avgust 2017.
Više ...
   
Ono što je našoj opštini nedostajalo je mapa opštine Novi Bečej na Internetu
Ono što je našoj opštini nedostajalo je mapa opštine Novi Bečej na Internetu
Više ...
   
Virtuelni matičar
Virtuelni matičar
Više ...
   

Izdvajamo  


   

Foto nedelje  

Sample image
   

Bratski gradovi  

   

Korisni linkovi  

   
   
   

Vremenska prognoza  

   
   

Kursna lista  

   
   

Aktuelno

15.06.2017.

IZBODOVANI KANDIDATI ZA DODELU SEOSKIH KUĆA

cool Image

Komisija opštine Novi Bečej za dodelu osam kuća namenjenih najugroženijim izbegličkim porodicama na teritoriji opštine Novi Bečej u utorak, 13. juna, u Komesarijatu za izbeglice i migracije Republike Srbijeu Beogradu izvršila je bodovanje svih sedamnaest prijava koliko je pristiglo ranije tokom godine na osnovu konkursa za dodelu seoskih kuća koji se sprovodi u okviru Regionalnog stambenog programa Republike Srbije. 

 

Kao i prilikom otvaranja prijava u februaru ove godine, koje je, takođe, održano u Komesarijatu za izbeglice i migracije, i ovog puta, pored članova opštinske komisije i predstavnika Komesarijata, prisustvovali su i predstavnici UNHCR-a, odnosno OEBS-a.

„Izbodovali smo prijavljene kandidate prema svim pravilima koje je propisao Komesarijat za izbeglice i migracije, tako da bi trebalo da za mesec dana realizujemo kupovine kuća i da privedemo kraju celokupni rad u okviru ovog programa. Bodovanje predstavlja privođenje kraju posla čije se završavanje malo odužilo, jer je Komesarijat čekao da svi učesnici konkursa završe prikupljanje potrebnih papira. Opština Novi Bečej je prva završila taj posao, ali se nije moglo raditi parcijalno, tako da smo morali da čekamo da svi završe“, rekao je Mirjan Jakšić, predsednik Skupštine opštine Novi Bečej i član opštinske komisije za dodelu kuća.

cool Image

cool Image

Marica Bešlin, sekretarka Skupštine opštine Novi Bečej, još jedna je od članica opštinske komisije za dodelu kuća. Ona je navela da su svi kandidati ispunili uslove i da niko nije eliminisan. Međutim, nakon objavljivanja konačne rang liste, od sedamnaest kandidata prvih osam će dobiti kuće: „Sledi verifikacija od strane Svetske banke, a kad se to obavi onda idemo dalje u postupak objavljivanja odluke u sredstvima javnog informisanja u Novom Bečeju, kao i na oglasnim tablama Opštinske uprave, odnosno na sajtu opštine Novi Bečej. Kandidati će imati pravo žalbe na odluku ukoliko smatraju da su na neki način oštećeni, a nakon isteka roka za žalbe od 15 dana, krećemo u postupak potpisavanja ugovora o kupoprodaju kuća.“

cool Image

Opština Novi Bečej jedna je od pedest i tri lokalne samouprave u kojima će biti realizovano ukupno 899 stambenih rešenja, koja su dodeljena u okviru petog i proširenja četvrtog potprojekta Regionalnog stambenog programa u Republici Srbiji. Vrednost svakog objekta iznosi 9.500 evra.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
© OU Novi Bečej 2013. Sva prava zadržana.